HomeOver mijTarievenTrouwfilmsContact

videograaf voor jullie bruiloft

Als trouwvideograaf maak ik trouwfilms met een écht verhaal.

Bekijk trouwfilms

Videograaf bruiloft
- Wie ben ik?

Mijn naam is Maarten Rietdijk. Als videograaf maak ik een écht verhaal van jullie bruiloft. Een trouwfilm waarmee jullie kunnen terugkijken op al die speciale momenten op jullie trouwdag. Van het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien op de dag van de bruiloft, tot de persoonlijke geloften en natuurlijk de ceremonie: ik, als bruiloft videograaf zorg ervoor dat alles tot in detail wordt vastgelegd. Zo wordt jullie trouwfilm veel meer dan alleen beelden met muziek!

videograaf bruiloft

Wel of geen videograaf op jullie bruiloft?

Jullie bruiloft laten filmen door een professionele videograaf is ongekend waardevol. Met een trouwfilm hebben jullie een prachtige, blijvende herinnering van jullie bruiloft, voor altijd. Er bestaat geen enkele andere manier om beter terug te kijken op jullie trouwdag dan met een trouwfilm gemaakt door een ervaren bruiloft videograaf.

Trouwfilm laten maken

De liefde tussen jullie als bruidspaar, de vreugde die een trouwdag met zich meebrengt, en die kleine momenten van connectie tussen de aanwezigen. Ook is iedere bruiloft uniek: qua styling, omgeving en sfeer. Aan mij de eer als bruiloft videograaf om al dit moois voor jullie vast te leggen en hier een prachtige trouwfilm van te maken.

Als bruiloft videograaf kom ik jullie bruiloft filmen met meerdere camera’s. Hiermee kan ik al de speciale momenten op jullie bruiloft nóg beter in beeld brengen. Op deze manier kunnen jullie de bruiloft achteraf bewonderen vanuit verschillende hoeken. Dit doe ik wanneer mogelijk met een tweede videograaf.

trouwfilm maken

Een trouwvideograaf die bij jullie past.

Videograaf met unieke stijl

Ik verwerk geluid van de first look, geloften en ceremonie in de film. Zo ontstaat er een écht verhaal in de trouwfilm: jullie verhaal.

Trouwfilm in 4k resolutie

Al mijn trouwfilms worden opgenomen en opgeleverd in 4k (ultra HD) kwaliteit. Helemaal klaar voor de toekomst!

Drone opnames

Een uniek perspectief van de omgeving waar jullie trouwen. Altijd een mooie toevoeging aan de trouwfilm!

Videograaf bruiloft

Kosten videograaf bruiloft

Benieuwd naar de kosten om mij als videograaf in te huren op jullie bruiloft? Om jullie bruiloft op een zo goed mogelijke manier te filmen, ben ik minimaal 8 uur aanwezig. Prijzen voor een trouwfilm beginnen in 2022 vanaf €1749.

Reviews van eerdere bruidsparen

Wie beter dan zij kunnen vertellen hoe ik ben en werk als bruiloft videograaf?

Bob & Nicole
19 mei 2022
“Maarten heeft een prachtige trouwfilm gemaakt van onze bruiloft. Alle ontroerende momenten zijn prachtig vastgelegd en door een 2e videograaf hebben we bijzondere beelden van onze geloften. Doordat hij precies weet wat hij in de trouwfilm wil laten terugkomen is hij ook echt compleet geworden. Een echte vakman!”
Aardjan & Annelotte
23 maart 2022
“Wij zijn ontzettend blij dat Maarten onze bruiloft heeft kunnen filmen. Wij hebben na onze bruiloft een prachtige trouwfilm ontvangen, die wij al vele malen met plezier bekeken hebben. Top kwaliteit! Bedankt dat je onze videograaf was!”
Aardjan & Annelotte
23 maart 2022
“Wij zijn ontzettend blij dat Maarten onze bruiloft heeft kunnen filmen. Wij hebben na onze bruiloft een prachtige trouwfilm ontvangen, die wij al vele malen met plezier bekeken hebben. Top kwaliteit! Bedankt dat je onze videograaf was!”
Bob & Nicole
19 mei 2022
“Maarten heeft een prachtige trouwfilm gemaakt van onze bruiloft. Alle ontroerende momenten zijn prachtig vastgelegd en door een 2e videograaf hebben we bijzondere beelden van onze geloften. Doordat hij precies weet wat hij in de trouwfilm wil laten terugkomen is hij ook echt compleet geworden. Een echte vakman!”

Mijn trouwfilms

Benieuwd geworden naar trouwfilms die ik als bruiloft videograaf eerder heb mogen maken?

Carsten & Suzanne
Klaas & Thirza
Yaz & Merel

Veelgestelde vragen

Handige informatie en vragen die ik als trouwvideograaf regelmatig krijg.

Wat is een videograaf?

Wat is een videograaf precies? En wat doet een videograaf? Het is een woord wat je veel minder vaak hoort dan "fotograaf". In de trouwbranche is dit woord een stuk bekender, en wordt het vaak een "trouwvideograaf" genoemd. Een videograaf heeft eigenlijk best veel overeenkomsten met een fotograaf, alleen is de videograaf verantwoordelijk voor het filmen en daarna het monteren van de film. Een videograaf probeert creatief om te gaan met beweging, en heeft beschikking over geluid. Een trouwvideograaf werkt meestal alleen, of met een tweede videograaf. Als het gaat om het filmen van een bruiloft, gaat mijn voorkeur altijd uit naar het werken met een tweede videograaf. Omdat ik altijd met meerdere camera's probeer te filmen, is een tweede videograaf van enorme waarde. Het brengt de trouwfilm naar een veel hoger niveau doordat ik achteraf in de montage keuze heb uit meerdere camerastandpunten.

Benieuwd hoe je de juiste videograaf kan vinden? Bekijk deze pagina voor het vinden van de juiste trouwvideograaf!

Hoeveel kost een videograaf?

Voor elk budget is er wel een passende videograaf. Wel geldt ook voor trouwfilms, hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder. Hoeveel een trouwvideograaf precies kost is afhankelijk van de stijl, ervaring, werkwijze en apparatuur die de videograaf gebruikt.

Hoeveel uur moet ik een videograaf inhuren?

Om het verhaal van jullie bruiloft optimaal in een trouwfilm te verwerken, kun je er als bruidspaar het beste voor kiezen om een videograaf van begin tot eind erbij te hebben. Vanaf de voorbereidingen in de ochtend, tot het allerlaatste nummer van het feest en het uitzwaaien door de gasten. Dit maakt jullie trouwfilm helemaal compleet. Veel bruidsparen kiezen er echter voor de videograaf te boeken tot ongeveer het eerste uurtje van het feest. Mijn ervaring is dat het feest op veel bruiloften pas na het eerste uur echt “los” komt, waardoor veel leuke momenten van het feest niet altijd gefilmd worden. 

Gebruikt de videograaf een drone?

Veel bruidsparen willen maar al te graag drone beelden in hun trouwfilm. En begrijpelijk! Het is uniek perspectief, wat verder niemand te zien krijgt. Als videograaf probeer ik in elke trouwfilm een aantal drone beelden te gebruiken. Ik gebruik de beelden vooral om te locatie uit te lichten, en af en toe voor een specifiek creatief shot. Bijvoorbeeld het moment waarop het bruidspaar aankomt met de trouwauto op locatie. Dit gebeurt altijd in overleg, en kan op verzoek van het bruidspaar. Als videograaf moet ik me natuurlijk wel houden aan de lokale regelgeving. Zo mag er absoluut niet gevlogen worden in de buurt van vliegvelden, en moet het weer het op dat moment ook toelaten.

Tip : Vraag altijd even bij jullie trouwlocatie na of daar met een drone gevlogen mag worden. Sommige locaties willen dit namelijk liever niet! 

Kom ik jullie bruiloft filmen?

Neem contact met mij op via onderstaande knop.

Direct contact opnemen