HomeOver mijTarievenTrouwfilmsContact

Dé videograaf voor jullie bruiloft

Als trouwvideograaf maak ik trouwfilms met een écht verhaal.

Bekijk trouwfilms

videograaf voor jullie bruiloft

Als trouwvideograaf maak ik trouwfilms met een écht verhaal.

Bekijk trouwfilms

Videograaf bruiloft - Wie ben ik?

Mijn naam is Maarten Rietdijk. Als videograaf maak ik een écht verhaal van jullie bruiloft. Een trouwfilm waarmee jullie kunnen terugkijken op al die speciale momenten op jullie trouwdag. Van het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien op de dag van de bruiloft, tot de persoonlijke geloften en natuurlijk de ceremonie: ik, als bruiloft videograaf zorg ervoor dat alles tot in detail wordt vastgelegd. Zo wordt jullie trouwfilm veel meer dan alleen beelden met muziek!

Lees meer
videograaf bruiloft
videograaf bruiloft

Waarom een bruiloft videograaf zó waardevol is.

Jullie bruiloft laten filmen door een professionele videograaf is ongekend waardevol. Met een trouwfilm hebben jullie een prachtige, blijvende herinnering van jullie bruiloft. Er bestaat geen enkele andere manier om beter terug te kijken op jullie trouwdag dan met een trouwfilm gemaakt door een ervaren bruiloft videograaf.

Trouwfilm laten maken

De liefde tussen jullie als bruidspaar, de vreugde die een trouwdag met zich meebrengt, en die kleine momenten van connectie tussen de aanwezigen. Ook is iedere bruiloft uniek: qua styling, omgeving en sfeer. Aan mij de eer als bruiloft videograaf om al dit moois voor jullie vast te leggen en hier een prachtige trouwfilm van te maken.

Als bruiloft videograaf kom ik jullie bruiloft filmen met meerdere camera’s. Hiermee kan ik al de speciale momenten op jullie bruiloft nóg beter in beeld brengen. Op deze manier kunnen jullie de bruiloft achteraf bewonderen vanuit verschillende hoeken. Dit doe ik wanneer mogelijk met een tweede videograaf.

trouwfilm maken

Mijn trouwfilms

Benieuwd geworden naar trouwfilms die ik als videograaf bruiloft eerder heb mogen maken?

Mijn werkwijze

Benieuwd hoe ik als bruiloft videograaf te werk ga?

aanvraag videograaf bruiloft

1. De aanvraag

Zijn jullie benieuwd naar de mogelijkheden om mij als videograaf in te huren om jullie huwelijk te filmen? Leuk! Doe een aanvraag via het contact formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op.

2. Kennismaking

Het is fijn om een beeld te hebben bij de extra persoon op jullie bruiloft, en dat begrijp ik! Daarom plannen we een kennismakingsgesprek in. Tijdens het gesprek bespreken we de mogelijkheden en jullie wensen.

3. De bruiloft

Jullie grote dag is aangebroken! Omdat we alles al uitgebreid hebben besproken weten jullie precies wat jullie van mij kunnen verwachten. Ik zorg dat ik ruim op tijd ben en houd me zoveel mogelijk op de achtergrond.

4. Jullie trouwfilm

Ik stuur de film via een link naar jullie toe. Zijn er dingen die jullie anders willen zien? Dan kan ik dit aanpassen. Als hij klaar is ontvangen jullie hem op een USB.

Een trouwvideograaf die bij jullie past.

Videograaf met unieke stijl

Ik verwerk geluid van de first look, geloften en ceremonie in de film. Zo ontstaat er een écht verhaal in de trouwfilm: jullie verhaal.

Trouwfilm in 4k resolutie

Al mijn trouwfilms worden opgenomen en opgeleverd in 4k (ultra HD) kwaliteit. Helemaal klaar voor de toekomst!

Drone opnames

Een uniek perspectief van de omgeving waar jullie trouwen. Altijd een mooie toevoeging aan de trouwfilm!

Veelgestelde vragen

Handige informatie en vragen die ik als trouwvideograaf regelmatig krijg.

Wat is een videograaf?

FAQ pijl

Wat is een videograaf precies? En wat doet een videograaf tijdens jullie huwelijk? Het is een woord wat je veel minder vaak hoort dan "fotograaf". In de trouwbranche is dit woord een stuk bekender, en wordt het vaak een "trouwvideograaf" genoemd. Een videograaf heeft eigenlijk best veel overeenkomsten met een fotograaf, alleen is de videograaf verantwoordelijk voor het filmen en daarna het monteren van de film. Een videograaf probeert creatief om te gaan met beweging, en heeft beschikking over geluid. Een trouwvideograaf werkt meestal alleen, of met een tweede videograaf. Als het gaat om het filmen van een bruiloft, gaat mijn voorkeur altijd uit naar het werken met een tweede videograaf. Omdat ik altijd met meerdere camera's probeer te filmen, is een tweede videograaf van enorme waarde. Het brengt de trouwfilm naar een veel hoger niveau doordat ik achteraf in de montage keuze heb uit meerdere camerastandpunten.

Hoeveel kost een videograaf bruiloft?

FAQ pijl

Gemiddeld kost een videograaf zo'n 1500 euro. Een beginnende videograaf zal rond de 800 euro vragen, terwijl een ervaren videograaf meestal meer dan 2000 euro vraagt. Hoeveel een videograaf precies kost is afhankelijk van de stijl, ervaring, werkwijze en de apparatuur die hij gebruikt. Maar onthoudt wel, er is voor elk budget een passende videograaf om jullie bruiloft te filmen!

Hoeveel uren moet ik een videograaf inhuren?

FAQ pijl

Om het verhaal van jullie bruiloft optimaal in een trouwfilm te verwerken, kun je er als bruidspaar het beste voor kiezen om een videograaf van begin tot eind erbij te hebben. Vanaf de voorbereidingen in de ochtend, tot het allerlaatste nummer van het feest en het uitzwaaien door de gasten. Dit maakt jullie trouwfilm helemaal compleet. Veel bruidsparen kiezen er echter voor de videograaf te boeken tot ongeveer het eerste uurtje van het feest. Mijn ervaring is dat het feest op veel bruiloften pas na het eerste uur echt “los” komt, waardoor veel leuke momenten van het feest niet altijd gefilmd worden. 

Gebruikt de videograaf een drone?

FAQ pijl

Veel bruidsparen willen maar al te graag drone beelden in hun trouwfilm. En begrijpelijk! Het is uniek perspectief, wat verder niemand te zien krijgt. Als videograaf probeer ik in elke trouwfilm een aantal drone beelden te gebruiken. Ik gebruik de beelden vooral om te locatie uit te lichten, en af en toe voor een specifiek creatief shot. Bijvoorbeeld het moment waarop het bruidspaar  met de trouwauto aankomt bij de locatie waar ze gaan trouwen. Dit gebeurt altijd in overleg, en kan op verzoek van het bruidspaar. Als videograaf moet ik me natuurlijk wel houden aan de lokale regelgeving. Zo mag er absoluut niet gevlogen worden in de buurt van vliegvelden, en moet het weer het op dat moment ook toelaten.

Tip : Vraag altijd even bij jullie trouwlocatie na of daar met een drone gevlogen mag worden. Sommige locaties willen dit namelijk liever niet! 

Wat voor apparatuur gebruikt de trouwvideograaf?

FAQ pijl

Per bruiloft videograaf zit er natuurlijk enorm veel verschil in de apparatuur die ze gebruiken. Zelf heb ik 2 Sony A7S III’s. Op dit moment is dit het allerbeste (ook qua gebruiksgemak) wat je als trouwvideograaf kunt krijgen. Deze camera’s filmen in 4K 10 bit 4:2:2. Doordat deze camera’s ook in 4K op 60 FPS kunnen filmen, kan alles in slowmotion opgenomen worden. Dit gebruik ik vaak tijdens de fotoshoot. Hier krijg je prachtige dromerige beelden van. Deze camera’s zijn erg geschikt voor het filmen in donkere ruimtes, waardoor er weinig tot geen ruis in de beelden komt te zitten. Tijdens de ceremonie gebruik ik ook een 70-200mm lens, daardoor kan ik vanaf achter alles vastleggen, zonder dat ik tijdens de ceremonie tussen de gasten door hoef te lopen. Zo ben ik dus helemaal niet storend! 
Verder maak ik nog gebruik van hoogwaardige kwaliteit microfoons. Op de camera zelf, maar ook losse microfoontjes voor bijvoorbeeld tijdens de ceremonie!

Lieve woorden

Wie beter dan zij kunnen vertellen hoe ik ben en werk als bruiloft videograaf?

Rick & Myrthe
19 juni 2022
"Wij hebben online lang gezocht naar een videograaf voor onze bruiloft. De meeste vielen voor ons al snel af, omdat het geluid niet goed was. Bij Maarten hoorden wij direct dat hij hier over na gedacht heeft. Mede hierdoor is het een fantastische film geworden. Maarten heeft alle momentjes waarvan je dacht ze niet nogmaals te beleven vastgelegd. Hierdoor zijn we elke keer wanneer we de film kijken terug op onze prachtige dag. Maarten is gedurende de dag rustig en geeft duidelijke aanwijzingen. Je voelt je direct op je gemak. Wat ons betreft is Maarten Rietdijk echt een aanrader!"
Aardjan & Annelotte
18 september 2022
“Wij zijn ontzettend blij dat Maarten onze bruiloft heeft kunnen filmen. Wij hebben na onze bruiloft een prachtige trouwfilm ontvangen, die wij al vele malen met plezier bekeken hebben. Top kwaliteit! Bedankt dat je onze videograaf was!”
Bob & Nicole
18 september 2022
“Maarten heeft een prachtige trouwfilm gemaakt van onze bruiloft. Alle ontroerende momenten zijn prachtig vastgelegd en door een 2e videograaf hebben we bijzondere beelden van onze geloften. Doordat hij precies weet wat hij in de trouwfilm wil laten terugkomen is hij ook echt compleet geworden. Een echte vakman!”
Maarten Rietdijk
Videograaf bruiloft en maker van trouwfilms. Ik ben 22 jaar en woon in Aalst,
een klein dorpje in de buurt van Zaltbommel.

Kom ik jullie bruiloft filmen?

Direct contact opnemen